Spreekuren – Huisartsenpraktijk Hollands – Schoonhoven
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Hollands
Oranjeplaats 21-F 2871 TL
Schoonhoven

Spreekuren

De praktijk kent de gehele dag door verschillende spreekuren. Een afspraak kunt u maken via de assistente. Indien gewenst kunt u veelal dezelfde dag al gezien worden.

Welk spreekuur?

Elke ochtend en middag wordt er in de praktijk spreekuur gehouden. We hebben alleen spreekuren op afspraak. Een afspraak hiervoor maakt u via de doktersassistente. De assistente noteert uw vraag of klacht en maakt een afspraak op het juiste spreekuur.

Eenvoudige vragen kunnen vaak ook telefonisch beantwoord worden. U kunt dan gebruik maken van het telefonisch spreekuur tussen 13.30 en 14.00u en hoeft dan niet naar de praktijk te komen.

Mocht u fysiek niet in staat zijn om naar het gewone spreekuur te komen dan kan de huisarts ook een visite afleggen. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Afspraken maken

Om uw en onze tijd zo efficiënt mogelijk in te kunnen delen, werken we alleen op afspraak.

Wanneer u voor 10.00 u belt kunt u in principe diezelfde dag nog terecht of wordt u op de visitelijst van die dag gepland. Bij grote drukte zal de assistente aan de hand van uw klachten inschatten of de afspraak mogelijk een andere dag gepland kan worden.

We willen u met klem vragen om te bellen voor 11.00u zodat de assistentes in de overige uren hun andere werkzaamheden kunnen verrichten

EHBO

Bij spoedeisende klachten of verwondingen hoeft u niet eerst een afspraak te maken. U kunt direct naar de praktijk komen. Als u van tevoren even belt, kan de huisarts rekening houden met uw komst.

Diabetes spreekuur

Trudy Kluin is onze ervaren diabetes verpleegkundige. Zij onderzoekt, controleert en behandelt alle patienten met diabetes (suikerziekte).

Cardiovasculair Risico Management (CVRM) spreekuur

Tijdens dit spreekuur controleert en behandelt onze praktijkverpleegkundige, Trudy Kluin, patiënten met hart- en vaatziekten of mensen met risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Hiermee willen we het aantal hart- en vaatziekten binnen onze praktijk terugdringen

POH-GGZ

Charlotte van der Knaap is onze POH-GGZ. Zij is psychiatrisch verpleegkundige en heeft de aanvullende opleiding POH-GGZ gevolgd. Zij kan een heleboel psychische klachten uitstekend begeleiden in de huisartsenpraktijk. Is de problematiek toch meer complex, dan kunt u doorverwezen worden naar een psycholoog of een GGZ-instelling.