Algemene Praktijkinformatie
Bellen met de praktijk
Op werkdagen tussen 08.00 en 17.00u is er altijd iemand aanwezig in de praktijk. Als u het nummer van de praktijk belt, krijgt u eerst een keuzemenu te horen. Hier hebt u verschillende keuzes.
Voor spoedgevallen kiest u keuze 1. U wordt altijd direct te woord gestaan.
Voor herhaalrecepten kiest u 2. Wanneer u de opdrachten die u vervolgens hoort volgt, wordt het herhaalrecept verwerkt en kunt u dit vervolgens bij de apotheek ophalen. Spreekt u het recept in voor 10.00 u, dan ligt het recept de volgende dag na 15.00u klaar bij de apotheek. Spreekt u later in, dan ligt het recept twee dagen erna voor u klaar. Spoedrecepten kunt u dezelfde dag nog ophalen.
Kiest u 3, dan krijgt u de assistente aan de lijn. Zij helpt u verder, maakt zonodig een afspraak of kan u van advies voorzien.
Voor korte vragen aan de arts kunt u bellen op het dagelijks telefonisch spreekuur van 13.30-14.00u.
De telefoonlijnen worden op bepaalde piekmomenten veel gebruikt. Op deze momenten kan u even in de wachtrij komen.
De assistente
Onze drie ervaren doktersassistentes zijn de spil van de praktijk.
De assistente maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en kan u van adviezen voorzien.
Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen. Mogelijk adviseert zij u om te bellen op het telefonisch spreekuur.
Als u belt om een afspraak te maken dan zal de assistente u vragen naar de aard van uw klacht. Als het echt dringend is, zal zij proberen toch nog dezelfde dag een afspraak voor u te maken. De assistente heeft genoeg ervaring en instructies van de arts om het spoedeisende karakter van uw vraag in te schatten.
Verrichtingen en onderzoek
Voor eenvoudige verrichtingen kunt u een afspraak maken bij de assistente.
Denk hierbij aan oren uitspuiten, bepaalde injecties en uitstrijkjes. Ook wanneer de arts of praktijkverpleegkundige een 24-uurs bloeddrukmeting of hartfilm (ECG) nodig vindt, zal de assistente dit bij u doen.
Blaasontsteking?
Als u pijn hebt bij het plassen of heel vaak moet plassen, dan is het verstandig om uw urine te laten onderzoeken. Geef uw urine voor 10 uur ’s ochtends af bij de assistente en u kunt meestal aan het eind van de middag al bellen voor de uitslag. Zet wel duidelijk uw naam en geboortedatum op het potje.